Esittely

Minä –  myös viittomakielinen 

Olen kuurojen vanhempien kuuleva lapsi eli coda.  Synnyin viittomakieliseen perheeseen ja sukuun eli äidinkieleni sekä ensikieleni on suomalainen viittomakieli. Vanhempani ovat aina viittoneet meille lapsille, joten minäkin opin ilmaisemaan itseäni ensin viittoen ja myöhemmin vasta puheella. Olen kasvanut viittomakielisen yhteisön jäseneksi ja yhteensovittanut tulkin työn kautta kuurojen kulttuurin, kielen ja oman identiteettini yhteen.

Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2011. Muutama vuosi lukion jälkeen päätin, että haluan hyödyntää viittomakielentaitoani tulevassa työssäni. Hakeuduin viittomakielen tulkkikoulutukseen Diakonia-ammattikorkeakouluun ja valmistuin keväällä 2017 nimikkeellä tulkki (AMK).  Opiskeluaikana hyödynsin ja sovelsin aikaisemmin elämässäni kohtaamiani tulkkaustilanteita.  Nuo arvokkaat elämänkokemukset ovatkin opettaneet minulle paljon käytännön asioita tulkin roolista ja työstä. Mielestäni tulkin on tärkeää ymmärtää myös asiakkaan näkökulma tulkkaustilanteeseen, jotta tulkkaus etenee mahdollisimman sujuvasti ja tasa-arvoisesti.

Sain töitä heti valmistuttuani. Kaksikielisenä tulkkina vahvuuteni on sujuva viittomakielen ymmärrys ja luontainen samaistuminen kuurojen kulttuuriin. Kohtaan asiakkaan aina yksilöllisesti ja luon jokaisesta tulkkaustilanteesta kielellisesti tasa-arvoisen. Tulkkaustilanteita onkin laidasta laitaan ja otan päivittäiset haasteet rohkeasti vastaan!  Tulkkina ja yksityisyrittäjänä minua motivoi eniten asiakkailta saamani positiivinen palaute.

Viittomakielen tulkki – mikä voisikaan olla minulle luonnollisempi ammatinvalinta!

Reissaan aktiivisesti ja tykkään matkustella Suomessa ja ulkomailla. Matkustelu on kartuttanut yleisesti ongelmanratkaisutaitojani, kasvattanut rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Nämä hyvät ominaisuuteni ovat auttaneet selviytymään monistakin jännittävistä tilanteista. Kiitettävä englannin kielen taitoni on auttanut niissä lukuisissa tilanteissa, joita olen kohdannut matkustaessani kolmella eri maailman mantereella.

Harrastin nuorempana lentopalloa maajoukkuetasolla, joten erilaiset palloilulajit ja joukkuepelit ovat tulleet minulle todella tutuiksi. Työskentelin opintojeni ohessa  kaupan alalla vastuutehtävissä yhteensä kuusi vuotta. Tosinaan olen myös mukana järjestämässä, emännöimässä ja organisoimassa tapahtumia ja juhlia, muun muassa konsertteja, näyttelyitä ja juhlapyhien tilaisuuksia. Nämä tärkeät tehtävät ovat opettaneet minulle huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja paljon rohkeutta. Lisäksi pidän kaikesta luontoon liittyvästä, eläimet ovat lähellä sydäntäni ja ruoanlaitto on yksi lempipuuhistani. Hyödynnänkin jatkuvasti oppimiani monipuolisia taitoja tulkin työssäni!

Amsign mahdollistaa, että viittomakieli kuuluu kaikille!

Ota rohkeasti yhteyttä!